Gerų atostogų receptai visiems!
Susisiekite
+370 601 23944
Naujienlaiškio prenumerata
Rekomenduojame

TUNISAS IŠ VARŠUVOS!!! 

 

Jūsų laukia nepamirštama ekskursija po Sacharą ( 2 dienos su nakvynė dykumoje..), pasivaikščiojimai po Mediną, dienos ekskursija į sostinę Tunisą, kur pamatysite ir Kartagenos liekanas...

 

TOP 10 Tunise

 

Atostogų Tunise įspūdžiai

TUNISO gerbėjams geras pasiūlymas rudeniui. Tunisas iš Varšuvos savaitei 11 10!

MEDINA BELISAIR THALASO 4* AI kaina 319 Eur

CHIK KHAN 4* AI kaina 319 Eur
 
MARHABA PALACE HAMAMET 5* AI kaina 359 Eur

RIADH PALM 4* all kaina 319 EUR

 

 

Keliones rezervuoti galima:

www.kelioniugurmanai.lt
el. paštu: info@kelioniugurmanai.lt
Arba užeikite pas mus!
J.Basanavičiaus g. 9a, Vilniuje

Neptunia 3+*Al, 7n

Skrydis iš Varšuvos

2017 06 08

 

Dabar kainuoja tik 403 Eur/asm.

 

 Keliones rezervuoti galima:

www.kelioniugurmanai.lt
el. paštu: info@kelioniugurmanai.lt
Arba užeikite pas mus!
J.Basanavičiaus g. 9a, Vilniuje

  • Balkonas
  • Tuniso keramika
  • Kuskusas medinoje
  • Sacharoje
  • Sachara II
  • Sostinė
  • Kairuanas
  • Saldumynai medinoje

TUNISIETIŠKAS KUSKUSAS SU DARŽOVĖMIS

 

Šis vegetariškas patiekalas labai tinka vasarą. Pabandykite pasigaminti ir pamatysite, kaip greit šeima suvalgys, nes tai skanus ir lengvas maistas

 

JUMS REIKĖS:

 

1 š. alyvuogių aliejaus

1. smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno

1 stambiai supjaustyta cukinija

1 supjaustyta morka

2 paprikos, raudona ir geltona, supjaustytos stambiai

1/2  puodelio supjaustytų nedidelių pievagrybių ar portobelo grybų

4puodeliai daržovių sultinio ( galima ir iš kubelių)

1/2 šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos

1/4 šaukštelio malto kardamono

smulkintos kalendros pagal skonį. Man patinka kuo daugiau.

avinžirnių saujelė

2 puodeliai kuskuso kruopų

2 pjaustyti pomidorai

druskos pagal skonį

tarkuoto parmezano

 

PARUOŠIMAS

 

1. Didelėje gilioje keptuvėje pakepinti svogūnus, kol jie pasidarys permatomi, tada sudėti grybus, daržoves ir dar pakepinti. Daržovės turi būti kiek kietokos.

 

2. Supilti sultinį, sudėti druską, kardamoną, kalendrą, užvirinti ant stiprios ugnies tada dėti avinžirnius ir  pomidorus. Supilti kuskusą, gerai išmaišyti, uždengti ir, nuėmus nuo ugnies, leisti pastovėti šiltai, kol susigers sultinys.

 

3. Patiekti apibarsčius parmezano sūriu. Galima skaninti ir tarkuotom apelsinų žievelėm ar paprikom ir kapotais kepintais migdolais.

 

PATARIMAI

 

Vietoj kardamono galima dėti ir cinamoną. Jei nemėgstate vegetariško maisto, galima dėti vištos krūtinėlę. Tik ją reikėtų supjaustyti ir apkepti pradžioje.