Gerų atostogų receptai visiems!
Susisiekite
+370 601 23944
Naujienlaiškio prenumerata
Rekomenduojame

Vasara įsibėgėja, birželio skrydžiams vietų lėktuvuose beveik nebeliko. Tad laikas pamąstyti apie atostogas rugpjūtį!

RODO SALA savaitei iš Vilniaus 2015 08 25- 09 01


LOUTANIS 3*, AI, 7 n., - nuo 495,19 EUR / 1709,76 LTL

www.hotelloutanis.gr

 

MATOULA BEACH HOTEL 3*, BB, 7 n., - nuo 519,69 EUR /1799,39 LTL

www.matoulabeach.gr

SUNCONNECT KOLYMBIA STAR 4*, BB, 7 n., - nuo 579,19 EUR / 1999,93 LTL

 

RHODIAN ROSE HOTEL 3 *HB, 7 n., - nuo 583,69 EUR / 2015,37 LTL

 

www.royalrosefaliraki.gr

 

KALITHEA SUN & SKY 3  *all , 7 n., - nuo 587,69 EUR / 2029,18 LTL

KRESTEN PALACE 4*, HB, 7 n., - nuo 761,69 EUR / 2629,96 LTL

 

Būtinai nuplaukite į Symi salą, pasivaikščiokite po Rodo senamiestį, nuvažiuokite į Lindos miestelį, galima ir iki Marmario persikelti keltu dienelei( čia būtinas pasas). Pasimėgaukite graikiška virtuve! Graikiškos salotos - tikrai jėga! Musaka- labai skanus apkepas, ėrienos šonkauliukai!!! Vienu žodžiu- SKANAUS!

 

Keliones rezervuoti galima:

www.kelioniugurmanai.lt
el. paštu: info@kelioniugurmanai.lt
Tel. +370 601 23944 ir 5 2387171
Arba užeikite pas mus!
Laisvės pr. 125a, pasaže Pas Juozapą Vilniuje

 

Mažutėlė Simi sala (priklausanti tam pačiam Dodekaneso salynui kaip ir Rodas), nutolusi į šiaurę nuo Rodo salos apie 41 km. Tolumoje pasirodžiusi Simi sala iš karto užburia ryškiaspalvių namukų mozaika, kuri atsispindi skaidriuose Egėjo jūros vandenyse. Labai tapybiškas peizažas! Nepakartojami vaizdai lydi ir vaikštinėjant po Simi miestelį, o viena iš įspūdingesnių panoramų į jūrą atsiveria nuo Archangelo Mykolo cerkvės.

Atplauksime į Simi uostą – puikiai išlaikiusį elegantišką XIX amžiaus įvaizdį. Pasigrožėkite Jus pasitinkančiais neoklasicistiniais namukų fasadais, kylančiais kalno šlaitu į viršų. Saloje Jūsų lauks ekskursija po salą, kurioje aplankysite ant aukštos pakrantės stovintį baltutėlį Panormitis vienuolyną, Archangelo Mykolo cerkvę (beje, vos 67 km² saloje yra net 500 cerkvių!) su bizantinėmis freskomis, salos sostinę Simi, kuri, dėl įvairiomis spalvomis išdažytų mažų namelių, panaši į vaikiškos pasakos iliustraciją. Pasivaikščiosite siauromis gatvelėmis, išsimaudysite jūroje ir vienoje iš tavernų paragausite šviežios žuvies.

 

BŪTINAI APLANKYKITE SIMI SALĄ

SIMI SALA

  • Simi sala
  • Simi sala
  • Simi sala
  • Simi sala

KELIONIŲ GURMANĖS UŽRAŠAI

 

GRAIKIŠKI VALGIAI

 

MUSAKA ( mousaka)

Graikiška musaka skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuriuo pavaišinsite visą šeimą ar grupę draugų¡

Graikiškas musakos receptas. Jums reikės:


700 g faršo ( ėrienos būtų tobulai graikiška)
2 didelių baklažanų
1 kg bulvių
2 pomidorų
1 svogūno
Petražolių
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Bešamelio padažo
Musakos prieskonių, česnako porą skiltelių

 

Visas daržoves,(išskyrus pomidorus) supjaustom griežinėliais ir apkepam keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje. Daržoves kepti atskirai. Tada vėl įpilti aliejaus ir apkepti supjaustytus svogūnus ir faršą. Sudėti į masę petražoles, nuluptus ir susmulkintus pomidorus, druską pipirus, musakos prieskonius. Kepti reikėtų apie 20 min. Tuomet į kepimo indą sluoksniais sudėti bulves, faršą, baklažanus ir viską užpylus bešamelio padažu troškinti orkaitėje apie 45 minutes.

Lietuviškai patobulinta Kelionių gurmanų musaka

 

Namuose musaką gaminau jau nemažai kartų, Tad receptas patobulintas ir pritaikytas lietuviškoms bulvėm. Bešamelio padažo nemėgstu ir tingiu jį ruošti todėl pakeičiau jį bulvių koše ir sūriu.

Baklažanus apkepti, lygiai taip pat, kaip ir anksčiau aprašyta paruošti faršą. Beje, faršą naudoju kalakutienos, geriau šlaunelių arba petukų mėsos. Tada dėti į kepimo indą baklažanus ( galima pirmą sluoksnį dėti svogūnų žiedų ir morkų), apkeptą faršą, dar sluoksnį baklažanų arba cukinijų. Bulves išvirti, sutrinti ir paruošti košę ir ją sudėti ant apkepto faršo. Į košę galima dėti tarkuoto sūrio arba sūriu apibarstyti visą masę. Tuomet į orkaitę ir kepti apie 30- 45 min. BUS ŽIAURIAI SKANU!
P.s. Jei neturit spec. musakos prieskonių ne bėda, faršą gardinkite mairūnu ar raudonėliais, kas kam patinka. Musakos prieskoniuose paprastai yra cinamono, tad galima jo irgi kiek pridėti, pagal skonį.
O štai krapai, kuriuos dedu visur, man musakoje nedera!


SKANIŲ SAVAITGALIO PIETŲ!


Parašykit, ar patiko!


P.s. Nuotraukų tik neįdėsiu, nes, kai paruošiu, visi supuola valgyti, o likučių juk nefotografuosi.

Asta Jolanta Miškinytė