Gerų atostogų receptai visiems!
Susisiekite
+370 601 23944
Naujienlaiškio prenumerata
Rekomenduojame

Hurgada- gurmanų įspūdžiai

Kur papietauti Hurgadoje? Ar verta ieškoti restorano, jei turi all inclusive viešbutį??

BŪTINA nors vieną kartą papietauti žuvų restoranėlyje Hurgadoje. Jūs privalote tai padaryti!!! Antraip prarasite neapsakomai daug..

Tad apie maistą, bet nuo pat pradžių.

 

Pirma, reikėtų nuvažiuoti į žuvų turgų Hurgados centre, visai šalia mečetės ir Marinos. Pasigrožėsite mečete, užsuksite į Mariną pasivaikščioti. Gal prisėsite kur alaus ( kainos čia nuo 20 svarų už bokalą) ar kavos, nelygu, kas ką mėgsta. Svarbiausia, patogiai įsitaisyti ant patogių plačių minkštasuolių tarp spalvingų pagalvėlių ir leisti laikui tekėti... O tada galim trumpam užsukti į žuvų turgų ir pasidomėti, kokios žuvys čia gyvena.. Gal susigundysite ant grotelių kepta apanglėjusia žuvyte čia pat turguje? Tai vienas populiariausių žuvies paruošimo būdu. Jei ne, siūlome užsukti puikų žuvies restoranėlį kitoje gatvės pusėje!

Jūros gėrybių sriuba- būtinas patiekalas. Šviežios žuvies gabaliukai, krevetė, kalmarai ir pusė krabo plaukioja dubenėlyje.. Skanu neapsakomai. O kaina apie 20-24 svarai ( na, maždaug 2 EUR ar kiek daugiau)

Krevetės.. keptos su šiek tiek daržovių. Skanu nerealiai... Mums tų dviejų patiekalų jau buvo perdaug, bet apsižvalgius, ką valgo vietiniai pamatėm, jog esam visai nevalgūs..

Ant kaimyninio staliuko puikavosi dvi didelės lėkštės su kalnais keptos žuvies, salotos, kalnas paplotėlių ir ryžiai... Dar kita pora dorojo salotas su padažu, paplotėliais, vėliau jų laukė dar keturios juodos, ant grotelių keptos žuvys 9 po 2 kiekvienam) ir du kalnai ryžių su daržovėmis...

 

"Baracuda" restoranėlis nusipelno pačių geriausių įvertinimų. Hurgados centro pakraštyje, šalia Romos viešbučio, nedidelis restoranėlis, penktadieniais čia pilna žmonių ir groja gyva muzika ar šokamas pilvo šokis, nes penktadienis yra šventinė diena. Mes užsukome 2014 m. sausio pirmąją. Lankytojų nebuvo, ko ir reikėjo tikėtis vidurdienį po Naujųjų sutikimo, bet maistas vis vien buvo puikus!  Jūros gėrybių sriubytė, kalnas paplotėlių ir dviejų rūšių krevetės: gruzdintos ir su pomidorais.. Krevečių lėkštės su pomidorais nufotografuoti nepėjom- suvalgėm:)

 

Antras variantas būtų greito maisto restoranai, kur greitai ir skaniai ruošiamas maistas išsinešimui. Nebrangu ir nepaprastai skanu. Vieną jų 'Gadal" nufotografavom. Ž,omių viduj daug, maistas gaminamas greitai, kvepia skaniai ir pigiau, nei žuvies restoranuose.. Antra vertus čia ragauji vietinių picų, kebabų ir pan.

 

Trečias variantas, galima užsukti į turgų, nusipirkti čia kalną vaisių. Visai nebrangiai, pvz. kilogramas mandarinų kainuoja apie 1 Lt, rietuvės braškių, figų plyštančių per pusę, bananų kekės, sunokę mangai, datulės ir t.t

Galima rinktis daržoves, kalendros ryšelių stirtos, svogūnų laiškai, baklažanai, žiediniai kopūstai užauginti kuo natūraliausiai be jokios chemijos... Tik reikėtų nuomotis butą Hutrgadoje su virtuve, kad galima būtų visas šias gėrybes virti, kepti, troškinti ir t.t.

Drąsiausieji gali pabandyti išsirinkti gyvą vištą ar žąsį ir čia pat paprašyti ją iškepti... Tikrai nebrangu ir skanu.

 

Tekstas ir nuotraukos Astos Jolantos Miškinytės

Be autorės sutikimo kopijuoti ir platinti griežtai draudžiama. Būtina nuoroda į www.kelioniugurmanai.lt

hurgada gurmanams

  • "Baracuda" restoranas netoli Romos viešbučio
  • Krevetės "Baracudoj"
  • Greito maisto restoranėlis
  • Žuvies restoranas prie turgaus
  • žuvų turgus
  • Turguje